Výborná kombinácia jemného cesta, tvarohovej plnky a malín!

Jednoduchý, ale veľmi chutný „strúhaný tvarohovo – malinový koláč“!

RECEPT

Výborná kombinácia jemného cesta, tvarohovej plnky a malín!

Jednoduchý, ale veľmi chutný "strúhaný tvarohovo - malinový koláč"!

INGREDIENCIE cesto
  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 3/4 hrnčeka kryštálový cukor

  • 150g maslo

  • 1 vajce

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1pl kyslá smotana

INGREDIENCIE plnka
  • 1kg mäkký tvaroh

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 100g maslo

  • 1bal. vanilkový puding

  • 2bal vanilínový cukor

  • 4 vajcia

  • štipka soli

  • 350g maliny

POSTUP

  • Cesto - zo surovín rukami vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 časti v pomere 1:2, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do mrazničky.

  • Plech (25x35) vystelieme papierom na pečenie, rúru predhrejeme na 190 stupňov. Vyberieme väčšiu časť cesta a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pomocou valčeka prenesieme na plech, husto popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút.

  • Krém - bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny, žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkou do peny, pridáme maslo, tvaroh, puding a prešľaháme na nízkych otáčkach. Nakoniec vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov, maliny a hotový krém navrstvíme na predpečený koláč.

  • Na vrch koláča postrúhame menšie cesto z mrazničky na hrubom strúhadle. Teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte približne 45 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!