Starý recept na jeden z najchutnejších tvarohových koláčov, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Tento chutný, krehký koláčik nikdy neomrzí!

RECEPT

Starý recept na jeden z najchutnejších tvarohových koláčov, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Tento chutný, krehký koláčik nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE na cesto
  • 1 hera

  • 500g polohrubá múka

  • 250g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 prášok do pečiva

  • mlieko podľa hustoty

INGREDIENCIE
  • 1kg hrudkový tvaroh

  • 2 vaječné žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • kryštálový cukor podľa chuti

  • práškový cukor na posypanie.

POSTUP

  • Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme si cesto. Dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.

  • Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti, obe vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jedno vyvaľkané cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  • Pripravíme si plnku. V mise si zmiešame tvaroh so žĺtkami, vanilkovým cukrom a pridáme kryštálový cukor podľa chuti.

  • Rovnomerne rozotrieme plnku z tvarohu a priložíme druhou polovicou vyvaľkaného cesta.

  • Vrch koláča husto popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!