Spojenie vláčneho čokoládového cesta a tvarohového krému vo výbornom dezerte „BROWNIE CHEESECAKE“!

RECEPT

Spojenie vláčneho čokoládového cesta a tvarohového krému vo výbornom dezerte "BROWNIE CHEESECAKE"!

INGREDIENCIE cesto
  • 200g horká čokoláda

  • 200g kryštálový cukor

  • 200g maslo

  • 100g polohrubá múka

  • 3 vajcia

  • 2pl kakao

  • 1/2čl vanilková pasta

  • 1/4čl soľ

INGREDIENCIE tvarohová vrstva
  • 250g mascarpone

  • 250g jemný tvaroh

  • 70g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1bal. zlatý klas

  • 1čl vanilková pasta

POSTUP

  • Cesto - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, zmiešame a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovou pastou do svetlej peny, pridáme vychladnutú čokoládovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku, kakao a štipku soli.

  • Tvarohová vrstva - všetky suroviny vyšľaháme mixérom na hladkú zmes.

  • Plech (35x25) vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme pripravené cesto. Na čokoládové cesto navrstvíme tvarohovú zmes a pomocou špajdle urobíme vzor(špajdlu zapichujeme do cesta a ťaháme rôznymi smermi).

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút, rúru vypneme, koláč v nej necháme ešte 10 minút a potom pootvoríme dvierka a necháme úplne vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!