Spojenie mäkkého cesta s jemnou citrónovou chuťou a vanilkovo-smotanového krému!

Lahodný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie „vanilkovo-citrónové rezy“!

RECEPT

Spojenie mäkkého cesta s jemnou citrónovou chuťou a vanilkovo-smotanového krému!

Lahodný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie "vanilkovo-citrónové rezy"!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 bielkov

  • 100g kryštálový cukor

  • 120g polohrubá múka

  • 10g prášok do pečiva

  • nastrúhaná kôra z citróna

INGREDIENCIE krém
  • 1bal. vanilkový puding bez varenia CrémeOlé

  • 300ml mlieko

  • 200ml smotana na šľahanie

  • citrónová kôra

  • kokos na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame citrónovú kôru.

  • Plech/formu (20x26) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme a zarovnáme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút, presvedčíme sa špáradlom.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť a potom ho pozdĺžne prerežeme na 2 časti.

  • Krém - v mise mixérom vyšľaháme mlieko s vanilkovým pudingom bez varenia. V druhej mise vyšľaháme smotanu a postupne k nej vmiešame puding. Nakoniec primiešame citrónovú kôru.

  • Na spodný korpus natrieme 2/3 pripraveného krému, prikryjeme druhým korpusom, natrieme zvyšný krém a posypeme kokosom. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@reteteusoarecuralu