Najjemnejší domáci trojvrstvový koláč z jedného cesta!

Pripravte si tento zázračný koláčik z jedného cesta, ktorý chutí dokonale!

RECEPT

Najjemnejší domáci trojvrstvový koláč z jedného cesta!

Pripravte si tento zázračný koláčik z jedného cesta, ktorý chutí dokonale!

INGREDIENCIE
  • 3 vajcia

  • 1 a 1/2 hrnčeka mlieko

  • 1 hrnček hladká múka

  • 1 hrnček cukor krupica

  • 6PL rozpustené maslo

  • 2ks vanilínový cukor

  • 1PL voda

  • štipka soli

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Žĺtky oddelíme od bielok. V mise metličkou zmiešame žĺtky, postupne pridávame vodu a cukor. Nakoniec pridáme aj rozpustené maslo.

  • Miešame pokým sa suroviny spoja a po častiach pridáme aj múku, vanilkový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli. Miešame jemne metličkou.

  • Nakoniec pridáme mlieko a dobre premiešame. Cesto bude redšie.

  • V druhej mise vyšľaháme z bielkov hustú penu, ktorú postupne, zľahka vmiešame do cesta. Vznikne nám redšie cesto s hrudkami.

  • Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej menšej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 150 stupňov, pečieme približne 50 - 60 minút. Cesto skúsime jemne stlačiť prstom, pokiaľ sa neprelomí, je hotové. Cesto by zvrchu nemalo byť trasúce.

  • Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!