Neodolateľný „Raffaello dezert“ pre celú rodinu, priateľov a známych!

Vynikajúci, jemný kokosový koláč s lahodným vanilkovým krémom, ktorý sa hodí aj na sviatočné dni!

RECEPT

Neodolateľný "Raffaello dezert" pre celú rodinu, priateľov a známych!

Vynikajúci, jemný kokosový koláč s lahodným vanilkovým krémom, ktorý sa hodí aj na sviatočné dni!

INGREDIENCIE na cesto
  • 6 bielkov

  • 250g cukru

  • 50g strúhaného kokosu

  • 100g hladkej múky

  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

  • 200 ml mlieka

INGREDIENCIE na plnku
  • 1 l mlieka

  • 6 žĺtkov

  • 2 balenia vanilkového pudingu

  • 4PL hladkej múky

  • 15čl cukru

  • 125g masla

  • 125g palmarin

  • 200ml sladkej smotany

  • 50g strúhaného kokosu+lieskové orechy na ozdobenie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme. Pridáme kokos, múku, prášok do pečiva a mlieko.

  • Dobre premiešame a vylejeme cesto do formy alebo plechu. Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

  • Po upečení nalejeme na cesto 200 ml horúceho mlieka a necháme vychladnúť.

  • Pre prípravu plnky zmiešame žĺtky, puding, múku, cukor a 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka privedieme k varu a vmiešajte túto zmes. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

  • Maslo vymiešame s palmarinom, postupne prišľaháme vychladnutý puding a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Hotový krém natrieme na korpus.

  • Vrch koláčika posypeme strúhaným kokosom a rovnomerne rozmiestnime lieskové orechy.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!