Príprava jednoduchá, výsledok vynikajúci! Nepečený „kokosový dezert“, na ktorom si všetci pochutia!

RECEPT

Príprava jednoduchá, výsledok vynikajúci! Nepečený "kokosový dezert", na ktorom si všetci pochutia!

INGREDIENCIE
  • dlhé piškóty

  • 250ml kokosové mlieko

  • 2pl rumová aróma

  • 4 vaječné žĺtky

  • 120g kryštálový cukor

  • 500g mascarpone

  • 100g kokos

  • mandľové lupienky na ozdobu

POSTUP

  • Krém - nad parou si vyšľaháme žĺtky s cukrom, necháme pár minút vychladnúť a pridáme mascarpone s kokosom.

  • Kokosové mlieko zmiešame s rumovou arómou. Formu vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme piškóty, ktoré predtým namáčame v kokosovom mlieku.

  • Na piškóty rozotrieme polovicu pripraveného krému, na krém opäť poukladáme namáčané piškóty, natrieme druhú polovicu krému, zarovnáme, ozdobíme mandľovými lupienkami a odložíme aspoň na 2h do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro