Najjemnejšie škoricové slimáky s lahodnou krémovou polevou.

Pripravte si sebe a svojim blízkym tieto chutné koláčiky, ktoré si určite obľúbite!

RECEPT

Najjemnejšie škoricové slimáky s lahodnou krémovou polevou.

Pripravte si sebe a svojim blízkym tieto chutné koláčiky, ktoré si určite obľúbite!

INGREDIENCIE
  • 490g hladká múka

  • 7g sušené droždie

  • 2 vajcia

  • 1/2ČL soľ

  • 50g kr. cukor

  • 120ml teplá voda

  • 120ml mlieko

  • 60g maslo

  • na posýpku - 90g hnedý cukor + 1PL mletá škorica + 60g maslo

INGREDIENCIE poleva
  • 150g krémový syr Philadelphia

  • 60g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 1ČL vanilková esencia

POSTUP

  • Do vlažnej vody dáme droždie a cukor, premiešame a počkáme pár minút, kým sa drožie napení..Do misky si preosejeme múku, pridáme kvások, mlieko, vajcia, soľ a maslo..Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť..

  • Pripravíme si posýpku. Na posýpku si zmiešame cukor s plnou lyžicou škorice.

  • Vykysnuté cesto postláčame päsťou a dáme na pomúčenú dosku. Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme mäkkým maslom a posypeme posýpkou. Opatrne zrolujeme a nakrájame na rovnaké kúsky.

  • Zapekaciu misu alebo hlboký plech vytrieme maslom a uložíme do nej hniezda, prikryjeme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť.

  • Podkysnuté koláče dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Na polevu si v mise zmiešame syr s maslom, cukrom a vanilkovou esenciou. Po upečení necháme len chvíľku vychladnúť a ešte horúce slimáky polejeme polevou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!