Na prípravu nenáročný, ku káve výborný „lyžicový jablkový koláč“
Na prípravu nenáročný, ku káve výborný „lyžicový jablkový koláč“
RECEPT
Na prípravu nenáročný, ku káve výborný "lyžicový jablkový koláč"
INGREDIENCIE na cesto
12PL hladká múka
12PL kryštálový cukor
12PL olej
12PL mlieko
3 vajcia
1/2bal. kypriaci prášok do pečiva
INGREDIENCIE na plnku
1kg jablká
1 bal. škoricový cukor
50ml rum
hrsť sušených hrozienok
1ks vanilkový cukor
práškový cukor na posypanie
POSTUP
Hrozienka namočíme v rume. Jablká si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme škoricový cukor, hrozienka a chvíľu podusíme.
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech (20x30) si vystelieme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta a dáme piecť na 180 stupňov. Keď je cesto napoly upečené, vyberieme koláč, navrstvíme podusené jablká a na vrch vylejeme druhú polovicu cesta.
Koláč vrátime späť do rúry a pečieme do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Leave A Comment