Na pohľad lákavý, chuťovo vynikajúci jemný kokosový dezert „KOKOSOVÁ VLOČKA“!

RECEPT

Na pohľad lákavý, chuťovo vynikajúci jemný kokosový dezert "KOKOSOVÁ VLOČKA"!
INGREDIENCIE na cesto
  • 6 žĺtok

  • 150g hladká múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 10PL voda

  • 1 bal. vanilínový cukor

  • 1 bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 100g strúhaný kokos

  • 2PL škrob

  • 1čl rumová aróma

  • 250g maslo izbovej teploty

INGREDIENCIE na snehové pusinky
  • 6 bielkov

  • 150g práškový cukor

  • strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Mixérom zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou. Pridáme vodu a premiešame. Nakoniec primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipku soli.

  • Menší plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto , zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, škrob, kokos, rumovú arómu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme z ohňa, postupne primiešame maslo a necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si snehové pusinky. Z bielok a cukru si nad parou vyšľaháme tuhý lesklý sneh.

  • Na upečené cesto rovnomerne natrieme kokosový krém, navrstvíme nad parou vyšľahaný sneh a zarovnáme. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom a bielou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!