Lahodný, obľúbený dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť a ktorým nik nepohrdne „jahodové tiramisu“

RECEPT

Lahodný, obľúbený dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť a ktorým nik nepohrdne "jahodové tiramisu"

INGREDIENCIE
  • jahody

  • dlhé piškóty

  • 500g  mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 150g práškový cukor

  • 1čl vanilková esencia

INGREDIENCIE sirup
  • 250g jahody

  • 40g práškový cukor

  • šťava z 1/2 citróna

  • 150ml voda

POSTUP

  • Krém - smotanu na šľahanie vyšľaháme. V mise vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom, pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec po častiach vmiešame šľahačku. Krém odložíme do chladničky.

  • Sirup - v mixéri rozmixujeme jahody s citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Pridáme 150ml vody a dobre premiešame.

  • Jahody si očistíme, nakrájame na malé kocky a zostavíme dezert.

  • Pripravíme si formu, na dno formy naukladáme piškóty, ktoré namáčame v jahodovej omáčke, nanesieme 1/3 krému, poukladáme nakrájané jahody a pokračujeme ďalšou vrstvou namáčaných piškót, krému, jahôd a nakoniec piškóty, na ktoré navrstvíme už len poslednú vrchnú vrstvu krém.

  • Hotový dezert odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť ovocím.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/