Lahodný nepečený dezert s jemným krémom a šľahačkou!

Jednoduchý, rýchly a výsledok výborný!

RECEPT

Lahodný nepečený dezert s jemným krémom a šľahačkou!

Jednoduchý, rýchly a výsledok výborný!

INGREDIENCIE korpus
  • 250g sušienky

  • 80g maslo

INGREDIENCIE krém

  • 500ml mlieko

  • 80g kukuričný škrob

  • 120g práškový cukor

  • 1 vanilkový cukor

  • 5 vaječných žĺtok

  • 200g mascarpone

INGREDIENCIE poleva
  • 200ml smotana na šľahanie

  • 50g vlašské orechy

POSTUP

  • V mixéri si rozdrvíme sušienky najemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a natlačíme na dno rozdrvené sušienky.

  • Kým si pripravíme krém, dáme formu s korpusom do chladničky.

  • V hrnci si mixérom zmiešame mlieko, práškový cukor, škrob a žĺtky. Zmes dáme na mierny oheň a varíme do zhustnutia.

  • V mise si zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a po častiach pridávame k vychladnutému uvarenému krému. Pripravený krém rozotrieme na korpus.

  • Vyšľaháme si smotanu, natrieme na vrch dezertu a posypeme nasekanými orechmi.

    Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!