Chutná, vláčna maškrta s čokoládovou polevou, pripravená za 20 minút!

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jednoduchý a pomerne rýchly koláčik podľa tohto receptu.

RECEPT

Chutná, vláčna maškrta s čokoládovou polevou, pripravená za 20 minút!

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jednoduchý a pomerne rýchly koláčik podľa tohto receptu.

INGREDIENCIE cesto
  • 320ml mlieko

  • 180g hladká múka

  • 120ml olej

  • 100g kryštálový cukor

  • 3 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE poleva
  • 200ml smotana

  • 300g biela čokoláda

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme. Prilejeme olej a 120ml mlieka a pokračujeme v šľahaní. Ďalej pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a zmiešame.

  • Formu alebo menší plech(23x33) vystelieme papierom na pečenie a nalejeme pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení polejeme koláč zvyšným mliekom a necháme vychladnúť.

  • Na polevu si v hrnci zohrejeme smotanu a pridáme bielu čokoládu. Miešame až pokým sa vytvorí hladká zmes.

  • Pripravenú polevu nalejeme na vychladnutý koláč a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!