Lahodný „kakaovo-kokosový dezert s čerešňami“, ktorý zaručene nesklame!

Vynikajúci zákusok na každú príležitosť!

RECEPT

Lahodný "kakaovo-kokosový dezert s čerešňami", ktorý zaručene nesklame!

Vynikajúci zákusok na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 300g kryštálový cukor

  • 300ml mlieko

  • 220g polohrubá múka

  • 200ml olej

  • 70g kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE krém
  • 700ml mlieko

  • 100g kokos

  • 2 žĺtky

  • 30g zlatý klas

  • 1bal. želatína v prášku

  • 150g biela čokoláda

  • 50g med

  • 400ml smotana na šľahanie

  • čerešňový kompót

  • kokos na posypanie

POSTUP

  • Cesto - vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do svetlej nadýchanej peny, pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a prešľaháme. Formu(32x42) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozkrojíme na 2 rovnaké pláty.

  • Krém - do hrnca dáme 600ml mlieka, kokos a privedieme k varu. Chvíľu povaríme, odstavíme, precedíme cez sitko(tak aby nám zostalo mlieko bez kokosu) a necháme mierne vychladnúť. V 100ml mlieku metličkou rozšľaháme žĺtky, cukor a škrob. K žĺtkovej zmesi prilejeme mierne ochladené mlieko, premiešame, vrátime späť na sporák a za stáleho miešania uvaríme krém. Ešte do horúceho vmiešame bielu čokoládu a med.

  • Smotanu vyšľaháme do tuha, po častiach k nej zašľaháme vychladnutý krém a nakoniec pridáme želatínu podľa návodu.

  • Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, navrstíme 2/3 pripraveného krému, do ktorého pridáme čerešne, prikryjeme druhým plátom cesta, opäť pokvapkáme čerešňovou šťavou a na vrch uhladíme zvyšný krém. Nakoniec posypeme kokosom a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com