Nadýchaný, vláčny, jemný a veľmi chutný čokoládový koláčik.

Pripravte si tento jednoduchý a rýchly koláč, na ktorom si doma určite pochutíte.

RECEPT

Nadýchaný, vláčny, jemný a veľmi chutný čokoládový koláčik.

Pripravte si tento jednoduchý a rýchly koláč, na ktorom si doma určite pochutíte.

INGREDIENCIE
  • 125g polohrubá múka

  • 140g cukor

  • 140ml mlieko

  • 30g roztopené maslo

  • 25g kakao

  • 30ml olej

  • 1 vajce

  • 1/4ČL soľ

  • 1/2ČL sóda

  • 1ČL jablčný ocot

POSTUP

  • Zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, cukor, kakao, soľ, sódu. Všetko dobre premiešame. A potom pridáme: vajcia, maslo (roztopené), olej a mlieko.

  • Keď je všetko dôkladne premiešané, pridáme lyžičku jablčného octu.

  • Formu s priemerom cca 18 cm je potrebné vymastiť maslom, môžeme posypať aj kakaom a nalejeme do nej pripravené cesto.

  • Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35-45 minút, špáradlom skontrolujeme, či je hotová.

  • Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!