„Krehký jablkovo-pudingový koláč“, výborný dezert, ktorým určite nik nepohrdne!

Výborná kombinácia krehkého cesta, sladkého vanilkového krému a šťavnatých škoricových jabĺk!

RECEPT

"Krehký jablkovo-pudingový koláč", výborný dezert, ktorým určite nik nepohrdne!

Výborná kombinácia krehkého cesta, sladkého vanilkového krému a šťavnatých škoricových jabĺk!

INGREDIENCIE cesto
  • 500g hladká múka

  • 100g polohrubá múka

  • 250g práškový cukor

  • 250g maslo

  • 2 vajcia

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 1 vajce + 2pl mlieko na potretie

INGREDIENCIE jablková vrstva
  • 8-10 jabĺk

  • kryštálový cukor podľa chuti

  • 2pl vanilkový puding (prášok)

  • 2čl škorica

  • strúhanka

INGREDIENCIE pudingová vrstva
  • 1l mlieko

  • 4pl kryštálový cukor

  • 2ks vanilkový puding

POSTUP

  • Najskôr uvaríme puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme trochu vychladnúť.

  • Cesto - do misy dáme múku, cukor, soľ, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme vajcia, polotekuté maslo a vypracujeme jemné, mäkké cesto. Necháme 15 minút odpočívať.

  • Jablká nastúhame, pridáme škoricu, vanilkový puding a premiešame.

  • Odpočinuté cesto rozdelíme na 2 časti(1 časť trošku väčšiu), väčšiu polovicu vyvaľkáme tak, aby bolo cesto o čosi väčšie ako dno plechu(aspoň 1cm vysoký okraj). Cesto prenesieme pomocou valčeka na plech(28x38) vystlaný papierom na pečenie, posypeme cesto strúhankou, navrstvíme jablká, znovu posypeme strúhankou(asi 1/2dl) a na jablkovú zmes vylejeme takmer vychladnutý puding.

  • Puding zakryjeme druhou(menšou) polovicou vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu