Jemný, lahodný dezert s luxusným krémom „PARÍŽSKE REZY“!

Výborný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku!

RECEPT

Jemný, lahodný dezert s luxusným krémom „PARÍŽSKE REZY“!

Výborný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku!

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g práškový cukor

  • 200g polohrubá múka

  • 150ml voda

  • 150ml olej

  • 4 vajcia

  • 1PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • džem

  • rum(voliteľné)

INGREDIENCIE na krém
  • 4 šľahačkové smotany

  • 300g čokoláda

POSTUP

  • Deň vopred si na miernom ohni zohrejeme smotanu, pridáme čokoládu, necháme rozpustiť tak, aby nevrela a odložíme do chladničky.

  • Z bielok si vyšľaháme sneh. Všetky ostatné suroviny vymiešame a zľahka pridáme sneh z bielkov.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Upečený korpus necháme vychladnúť, môžeme pokvapkať rumom a potrieme džemom.

  • Vyšľaháme si pripravenú smotanu z predošlého dňa a rovnomerne navrstvíme na korpus. Môžeme posypať kakaom alebo strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@oum_yara