Jemný kokosový korpus s lahodným cappuccino krémom a nutellou!

Sladký dezert, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Jemný kokosový korpus s lahodným cappuccino krémom a nutellou!

Sladký dezert, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE korpus
  • 6 bielkov

  • 6PL kryštálový cukor

  • 80g kokos

  • 3PL polohrubá múka

INGREDIENCIE krém
  • 6 žĺtkov

  • 6PL kryštálový cukor

  • 400ml mlieko

  • 3PL hladká múka

  • 3 balíčky(kapsule) cappuccino

  • 100g maslo

  • keksy (bebe alebo iné) + hrnček cappuccina na namáčanie

  • nutella

  • 50g čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Kokos zmiešame s múkou a zľahka vareškou vmiešame do snehu.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme pripravené cesto. Uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.

  • Na krém si mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku, cappuccino a premiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a na miernom ohni uvaríme hustý krém. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme a postupne k nemu po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém.

  • Vychladnutý korpus potrieme nutellou, bebe alebo iné keksy namočíme v cappuccine a poukladáme na korpus potretý nutellou. Na sušienky natrieme krém, uhladíme a na vrch postrúhame čokoládu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale