Jemný kakaový korpus, lahodný maslovo-vanilkový krém a čokoládová poleva – výborný dezert „ĽADOVÉ KOCKY“

RECEPT

Jemný kakaový korpus, lahodný maslovo-vanilkový krém a čokoládová poleva - výborný dezert "ĽADOVÉ KOCKY"

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 80g práškový cukor

  • 80g hladká múka

  • 25g kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • NA POLIATIE:  250ml voda + 100g cukor

INGREDIENCIE krém

  • 1l mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 80g hladká múka

  • 80g kukuričný škrob

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 2čl vanilkový extrakt

  • 250g maslo

INGREDIENCIE poleva
  • 200g horká čokoláda

  • 50ml olej

POSTUP

  • Cesto - bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky vymiešame s cukrom do peny. V mise si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Zmes preosejeme k rozšľahaným žĺtkom a pomaly mixérom zmiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Plech (23sx33) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a uhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Sirup - vodu s cukrom privedieme k varu, odstavíme a horúcim sirupom polejeme vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.

  • Krém - do misy preosejeme múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, asi 1,5dl mlieka a vymiešame, aby bola zmes bez hrudiek. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, privedieme k varu, pridáme zmes múky, škrobu a cukru, vanilkový extrakt a za stáleho miešania uvaríme krém. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, postupne k nemu zašľaháme po častiach vychladnutý krém. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom, premiešame aby bola poleva hladká a mierne vychladnutú nalejeme na krém. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: @SladjanaScekic

zdroj: nagyireceptje.hu