Jemná kakaová piškóta, lahodný vanilkový krém a šľahačka – jednoduchý, ale veľmi chutný dezert, ktorý pripravíte raz-dva!

RECEPT

Jemná kakaová piškóta, lahodný vanilkový krém a šľahačka - jednoduchý, ale veľmi chutný dezert, ktorý pripravíte raz-dva!

INGREDIENCIE korpus
  • 6 vajec

  • 6pl hladká múka

  • 6pl kryštálový cukor

  • 2pl kakao

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 500ml mlieko

  • 4pl kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1pl práškový cukor

  • 2. krém - 200ml smotana na šľahanie + 1 stužovač šľahačky

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame do zmesi sneh z bielkov.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Krém - z mlieka, kryštálového cukru a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou a vmiešame do vychladnutého pudingu.

  • Na upečený, vychladnutý korpus natrieme pudingový krém. Smotanu na šľahanie(200ml) vyšľaháme so stužovačom a natrieme na vrch koláča.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu