Jednoduchý, no vynikajúci dezert na každú príležitosť „lístkové vankúšiky s parížskym krémom MIGUELITOS“

RECEPT

Jednoduchý, no vynikajúci dezert na každú príležitosť "lístkové vankúšiky s parížskym krémom MIGUELITOS"

INGREDIENCIE
  • 400g lístkové cesto

  • mlieko na potretie

INGREDIENCIE krém
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 200g tmavá čokoláda

POSTUP

  • Krém je lepšie si pripraviť deň vopred. Smotanu zohrejeme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa rozpustí a surovina sa spoja. Zmes prikryjeme potravinovou fóliou, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

  • Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3mm, narežeme na rovnaké štvorce a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme mliekom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Vychladenú čokoládovo-smotanovú zmes vyšľaháme na šľahačku.

  • Vychladnuté lístkové štvorce rozrežeme(vodorovne) na dva pláty, cukrárskym vreckom nanesieme krém a spojíme. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!