Jednoduchý, no veľmi chutný jablkový lyžicový koláč, ktorý pripravíte raz-dva!
Jednoduchý, no veľmi chutný jablkový lyžicový koláč, ktorý pripravíte raz-dva!
RECEPT
Jednoduchý, no veľmi chutný jablkový lyžicový koláč, ktorý pripravíte raz-dva!
INGREDIENCIE na cesto
12PL hladká múka
12PL kryštálový cukor
12PL olej
12PL mlieko
3 vajcia
1/2bal. kypriaci prášok do pečiva
INGREDIENCIE na plnku
1kg jablká
1 bal. škoricový cukor
50ml rum
hrsť sušených hrozienok
1ks vanilkový cukor
práškový cukor na posypanie
POSTUP
Hrozienka namočíme v rume. Jablká si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme škoricový cukor, hrozienka a chvíľu podusíme.
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech (20x30) si vystelieme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta a dáme piecť na 180 stupňov. Keď je cesto napoly upečené, vyberieme koláč, navrstvíme podusené jablká a na vrch vylejeme druhú polovicu cesta.
Koláč vrátime späť do rúry a pečieme do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Leave A Comment