Jednoduchý, nenáročný, chutný dezert s pudingom a šľahačkou!

RECEPT

Jednoduchý, nenáročný, chutný dezert s pudingom a šľahačkou!

INGREDIENCIE
  • 1 hrnček sýtená minerálka

  • 1 hrnček mleté vlašské orechy

  • 1/2 hrnčeka práškový cukor

  • 1/2 hrnčeka hladká múka

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 1čl prášok do pečiva

  • 150ml cappuccino na poliatie

INGREDIENCIE
  • 1 bal. čokoládový puding

  • 3,5čl kryštálový cukor

  • 1čl nescafé

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 70g mleté vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • V mise zmiešame minerálku s práškovým cukrom, pridáme vanilkový extrakt, mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame metličkou.

  • Formu (25x20) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • V hrnci metličkou vymiešame puding, cukor, nescafé a mlieko, dáme na sporák a uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

  • Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na  časti, spodnú časť polejeme cappuccinom, natrieme vychladnutý puding, priložíme druhý korpus, mierne pritlačíme.

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme, natrieme na vrch koláča a posypeme mletými orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@reteteusoarecuralu