Jednoduchý a predsa dokonalý zákusok, ktorý nás nikdy neomrzí „ŽĹTKOVÉ REZY“

RECEPT

Jednoduchý a predsa dokonalý zákusok, ktorý nás nikdy neomrzí "ŽĹTKOVÉ REZY"
INGREDIENCIE na cesto
  • 300g maslo

  • 180g polohrubá múka

  • 250g práškový cukor

  • 300g mleté vlašské orechy

  • 7 bielkov

INGREDIENCIE
  • 7 žĺtkov

  • 300g práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

  • Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mleté orechy, múku a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech si rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Poleva - mixérom zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou. Pripravenú polevu rozotrieme na horúci koláč a necháme stuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!