Jednoduchý a predsa dokonalý zákusok, ktorý nás nikdy neomrzí „ŽĹTKOVÉ REZY“
Jednoduchý a predsa dokonalý zákusok, ktorý nás nikdy neomrzí „ŽĹTKOVÉ REZY“
RECEPT
Jednoduchý a predsa dokonalý zákusok, ktorý nás nikdy neomrzí "ŽĹTKOVÉ REZY"
INGREDIENCIE na cesto
300g maslo
180g polohrubá múka
250g práškový cukor
300g mleté vlašské orechy
7 bielkov
INGREDIENCIE
7 žĺtkov
300g práškový cukor
1 vanilínový cukor
POSTUP
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mleté orechy, múku a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech si rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.
Poleva - mixérom zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou. Pripravenú polevu rozotrieme na horúci koláč a necháme stuhnúť.
Leave A Comment