Jedinečný, krémový zákusok, ktorý nielen lákavo vyzerá, ale aj výborne chutí „Kávovo-žĺtkové rezy“!

Jednoduchý na prípravu a chuťovo vynikajúci!

RECEPT

Jedinečný, krémový zákusok, ktorý nielen lákavo vyzerá, ale aj výborne chutí "Kávovo-žĺtkové rezy"!

Jednoduchý na prípravu a chuťovo vynikajúci!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 7pl polohrubá múka

  • 6pl kryštálový cukor

  • 6pl olej

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE žĺtkový krém
  • 400ml mlieko

  • 180g maslo

  • 130g kryštálový cukor

  • 4pl hladká múka

  • 3 žĺtky

  • 1čl vanilková esencia

INGREDIENCIE kávový krém
  • 3 bielky

  • 3pl práškový cukor

  • 3čl instantná káva

  • 3pl kryštálový cukor na karamel

POSTUP

  • Cesto - bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Žĺtky rozšľaháme s olejom a vanilkovým cukrom a zašľaháme do snehu. Nakoniec vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech(35x25) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežeme na 2 časti.

  • Krém - žĺtky s cukrom a vanilkou vymiešame, pridáme múku, mlieko, dobre rozmiešame a na miernom plameni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém.

  • Kávový krém - do hrnca dáme cukor, pomaly zohrievame, kým sa rozpustí, pridáme 2pl vody, cukor začne peniť, intenzívne miešame, kým sa voda odparí a získame stredne-hnedý karamel.  Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme instantnú kávu a prešľaháme. Nakoniec tenkým prúdom pridáme karamel a poriadne prešľaháme.

  • Žĺtkový krém natrieme na spodný plát, na to priložíme druhý plát a na vrch natrieme kávový krém. Vrch jemne posypeme instantnou kávou alebo kakaom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro