Ideálna kombinácia chrumkavého lístkového cesta s ľahkým vanilkovým krémom!

Jednoduchý recept na vynikajúce vanilkové trubičky, ktoré sa hodia na akúkoľvek príležitosť!

RECEPT

Ideálna kombinácia chrumkavého lístkového cesta s ľahkým vanilkovým krémom!

Jednoduchý recept na vynikajúce vanilkové trubičky, ktoré sa hodia na akúkoľvek príležitosť!

INGREDIENCIE
  • 500g lístkové cesto

  • 1 vajce na potretie

  • 220g smotanový syr Philadelphia

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 750ml mlieko

  • 2 vanilkové pudingy

  • 4PL kryštálový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 100g práškový cukor

POSTUP

  • Najskôr uvaríme puding z mlieka, kryštálového cukru a vanilkových pudingov. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenko(alebo kúpime už rozvaľkané). Cesto si nakrájame na pásiky široké približne 2,5cm.

  • Jednotlivé pásiky navinieme na cukrárske trubičky a konce mierne pritlačíme.

  • Pripravené trubičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vajíčko rozšľaháme s lyžicou vody a potrieme ním trubičky. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

  • Upečené trubičky stiahneme z rúrok a necháme vychladnúť.

  • Dokončíme krém. Smotanový syr Philadelphia zmiešame s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme k nemu vychladnutý puding a prešľaháme.

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a vmiešame do pudingu. Cukrárskym vreckom naplníme trubičky, posypeme práškovým cukrom a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!