Spojenie chrumkavého cesta, lahodnej citrónovej plnky a sladkej snehovej perinky „citrónový tart so snehom“!

RECEPT

Spojenie chrumkavého cesta, lahodnej citrónovej plnky a sladkej snehovej perinky "citrónový tart so snehom"!

INGREDIENCIE cesto
  • 250g hladká múka

  • 170g maslo

  • 50g práškový cukor

  • 1 vajce

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 3 žĺtky

  • 200g kryštálový cukor

  • 120ml citrónová šťava

  • 100g maslo

  • 100ml voda

  • 50g zlatý klas

  • štipka soli

INGREDIENCIE sneh
  • 3 bielky

  • 150g cukor krupica

  • 1/2pl škrob

POSTUP

  • Cesto - studené maslo nakrájame na kocky, pridáme ostatné suroviny, vypracujeme cesto. Cesto rukami poutláčame na dno a boky formy, popicháme vidličkou a odložíme do mrazničky.

  • Plnka - do hrnca dáme citrónovú šťavu, cukor a zohrievame, kým sa cukor rozpustí. Vo vode metličkou vymiešame žĺtky, zlatý klas a štipku soli. Trochu zohriatej citrónovej šťavy pridáme k žĺtkovej zmesi, zmiešame a potom zmes nalejeme do zvyšnej citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, do ktorého nakoniec vmiešame na kocky nakrájané maslo.

  • Vyberieme pripravené cesto z mrazničky, navrstvíme citrónový krém a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Sneh - z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme škrob, prešľaháme, vyberieme koláč z rúry a sneh navrstvíme na citrónový krém. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ďalej pri teplote 130 stupňov ešte približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!