Chutný, vláčny „tekvicový koláč so smotanovou polevou“!

RECEPT

Chutný, vláčny "tekvicový koláč so smotanovou polevou"!

INGREDIENCIE cesto
  • 1 vajce

  • 200g hladká múka

  • 200g tekvicové pyré

  • 100ml olej

  • 50g kryštálový cukor

  • 50ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • 4pl med

  • 1čl sóda bikarbóna (kopcovitá)

  • 1čl prášok do pečiva (kopcovitá)

  • 1čl mletá škorica

  • 1/4čl mletý muškátový oriešok

  • 1/4čl mletý klinčeky

INGREDIENCIE krém
  • 150g mascarpone

  • 150ml smotana na šľahanie

  • 50g biela čokoláda

  • hrsť nasekaných vlašských orechov na ozdobu

POSTUP

  • V mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise metličkou zmiešame vajce, šľahačku, med a tekvicové pyré. Postupne do sypkých surovín pridávame mokrú zmes a zmiešame.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou, pridáme vychladnutú čokoládu a rozotrieme na vrch koláča. Nakrájame, ozdobíme orechmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!