Chutný, vláčny „tekvicový koláč so smotanovou polevou“!
Chutný, vláčny „tekvicový koláč so smotanovou polevou“!
RECEPT
Chutný, vláčny "tekvicový koláč so smotanovou polevou"!
INGREDIENCIE cesto
1 vajce
200g hladká múka
200g tekvicové pyré
100ml olej
50g kryštálový cukor
50ml smotana na šľahanie
1 vanilínový cukor
4pl med
1čl sóda bikarbóna (kopcovitá)
1čl prášok do pečiva (kopcovitá)
1čl mletá škorica
1/4čl mletý muškátový oriešok
1/4čl mletý klinčeky
INGREDIENCIE krém
150g mascarpone
150ml smotana na šľahanie
50g biela čokoláda
hrsť nasekaných vlašských orechov na ozdobu
POSTUP
V mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise metličkou zmiešame vajce, šľahačku, med a tekvicové pyré. Postupne do sypkých surovín pridávame mokrú zmes a zmiešame.
Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou, pridáme vychladnutú čokoládu a rozotrieme na vrch koláča. Nakrájame, ozdobíme orechmi.
Leave A Comment