Chutný jablkový koláč „Charlotte“ s lahodnou smotanovou plnkou, ideálny ku dobrej káve či čaju!
Chutný jablkový koláč „Charlotte“ s lahodnou smotanovou plnkou, ideálny ku dobrej káve či čaju!
RECEPT
Chutný jablkový koláč "Charlotte" s lahodnou smotanovou plnkou, ideálny ku dobrej káve či čaju!
INGREDIENCIE na cesto
250g hladká múka
110g maslo
1 žĺtok
1,5PL ľadová voda
1PL cukor
štipka soli
INGREDIENCIE na plnku
100g kyslá smotana
150g smotana na šľahanie
2 vajcia
50g cukor
3 jablká
škorica
POSTUP
V mise ručne spojíme múku s jemne nasekaným maslom. Pridáme vodu, žĺtok, soľ a cukor a vypracujeme cesto, cesto by malo byť elastické.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a uložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a uložíme do chladničky na 30 minút.
Na plnku si zmiešame kyslú smotanu s cukrom a so šľahačkovou smotanou. Vajíčka rozšľaháme vidličkou a pridáme ich ku smotane.
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníka a narežeme na tenké plátky. Posypeme ich škoricou.
Na pripravené cesto vo forme vylejeme smotanový krém a do neho naukladáme tenké plátky jabĺk cez seba, aby nám vytvorili vzor.
Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Leave A Comment