Chrumkavý sušienkový korpus s lahodným citrónovým krémom „citrónový cheesecake“!

Pripravte si tento chutný citrónový dezert, ktorý si obľúbite.

RECEPT

Chrumkavý sušienkový korpus s lahodným citrónovým krémom "citrónový cheesecake"!

Pripravte si tento chutný citrónový dezert, ktorý si obľúbite.

INGREDIENCIE korpus
  • 200g maslové sušienky

  • 60g maslo

INGREDIENCIE krém
  • 500g ricotta

  • 250g mascarpone

  • 5 vajec

  • 100g cukor

  • 100g med

  • 1 citrón

POSTUP

  • Sušienky si rozmrvíme v mixéri najemno. Pridáme roztopené maslo a vypracujeme si cesto.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme sušienkový základ na dno a okraje, dobre popritláčame. Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov približne 10 minút.

  • Pripravíme si citrónový krém. Ricottu vymixujeme mixérom na krém. Pridáme cukor, med, mascarpone, šťavu z citróna a nastrúhanú kôru.

  • Vajcia si vyšľaháme a vmiešame do pripravenej zmesi. Krém natrieme na predpečený sušienkový korpus a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 60 minút.

  • Po upečení necháme úplne vychladnúť, ozdobíme a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!