Jednoduchý, lahodný zákusok s parížskou šľahačkou, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jednoduchý, lahodný zákusok s parížskou šľahačkou, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 120g rozpustené maslo

  • 110ml smotana na šľahanie

  • 110g cukor krupica

  • 80g kokosová múka

  • 40g kakao

  • 1,5čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE šľahačka
  • 250ml smotana na šľahanie

  • 60g horká čokoláda

  • 20g práškový cukor

  • štipka soli

POSTUP

  • Parížsku šľahačku si pripravíme deň vopred, alebo aspoň niekoľko hodín(približne 4h). Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu, cukor, štipku soli a zohrievame(nevaríme), kým sa čokoláda rozpustí, dobre premiešame, aby sa suroviny spojili. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme aspoň na 4h do chladničky.

  • Do misy preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva, pridáme cukor, štipku soli a zmiešame. V hrnci rozpustíme maslo, necháme ho mierne vychladnúť a metličkou ho vymiešame s vajcami a smotanou na šľahanie. Nakoniec suché suroviny vmiešame vareškou do mokrých.

  • Formu(30x20) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Z chladničky vyberieme šľahačku, mixérom vyšľaháme a rozotrieme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!