Chrumkavé, domáce „krekry s ľanovými semienkami“!

RECEPT

Chrumkavé, domáce "krekry s ľanovými semienkami"!

INGREDIENCIE
  • 250g preosiata hladká múka

  • 150ml mlieko

  • 140ml olej

  • 80g ľanové semienka

  • 1ČL prášok do pečiva

  • 1,5ČL soľ

  • 1ČL cukor

  • Sušený cesnak

POSTUP

  • V mise si zmiešame všetky suché suroviny – preosiatu múku, ľanové semienka, prášok do pečiva, soľ, cukor, štipka sušeného cesnaku.

  • Pridáme olej a mlieko a vypracujeme mäkké cesto. Takto vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladiť do chladničky na 30 minút.

  • Po vychladnutí si vyvaľkáme cesto na hrúbku 3mm. Pomocou krájača nakrájame na trojuholníky alebo akokoľvek chceme a poukladáme na plech s papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Podávame s dresingom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: sovkusom.ru