Jemný korpus, lahodný smotanový krém a čokoládová poleva v jednoduchom, no výbornom dezerte!

RECEPT

Jemný korpus, lahodný smotanový krém a čokoládová poleva v jednoduchom, no výbornom dezerte!

INGREDIENCIE cesto
  • 180g polohrubá múka

  • 150ml vlažná voda

  • 100g kryštálový cukor

  • 50ml olej

  • 3 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 2PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • 150ml mlieko (na poliatie)

INGREDIENCIE krém
  • 250g mascarpone

  • 250g smotana na šľahanie

  • 3PL práškový cukor

INGREDIENCIE poleva
  • 200g čokoláda

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a vanilkou si vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame vodu a olej. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

  • Formu(24x24) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Po upečení ešte teplý koláč polejeme mliekom.

  • Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, mascarpone a vyšľaháme dotuha. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.

  • Na polevu zohrejeme smotanu, do horúcej nalámeme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Polejeme koláč a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com