„Chutná baklažánová nátierka“, výborná na hrianky, toasty, k mäsu či cestovinám!

RECEPT

"Chutná baklažánová nátierka", výborná na hrianky, toasty, k mäsu či cestovinám!

INGREDIENCIE
  • 1ks baklažán

  • 4ks väčšie paradajky

  • 2ks cibuľa

  • 1ks paprika

  • 3 strúčiky cesnak

  • 1-2pl paradajkový pretlak

  • 1čl tymián

  • oregano

  • soľ

  • olivový olej

POSTUP

  • Baklažán očistíme, nakrájame na menšie kúsky a ponoríme ich do osolenej vody s trochou citrónovej šťavy. Po 15 minútach ich scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 10 minút.

  • Na panvici s trochou oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pridáme nakrájanú papriku, paradajky, uvarený baklažán. Dochutíme soľou, korením, pridáme tymián, oregano, paradajkový pretlak a dusíme 15 minút.

  • Zmes ochutnáme, podľa seba ešte dochutíme, dáme do vhodnej misy/nádoby a necháme cez noc odstáť v chladničke.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!