Svieži malinový dezert s jemným krémom a bielou čokoládou!
Svieži malinový dezert s jemným krémom a bielou čokoládou!
RECEPT
Svieži malinový dezert s jemným krémom a bielou čokoládou!
INGREDIENCIE cesto
6 vajec
6pl práškový cukor
6pl hladká múka
100ml voda
80ml olej
1 vanilínový cukor
1/2bal. prášok do pečiva
INGREDIENCIE malinová vrstva
600g maliny
2pl kryštálový cukor
2bal. malinový/jahodový puding
INGREDIENCIE krém
1l mlieko
3pl kryštálový cukor
3bal. zlatý klas
2bal. vanilínový cukor
100g maslo
400g kyslá smotana
100ml smotana na šľahanie + 100g biela čokoláda
POSTUP
Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme olej, horúcu vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech(36x26) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.
Malinová vrstva - do hrnca dáme maliny, pridáme vodu(asi 200ml), cukor a rozvaríme. V troche vody rozmiešame pudingy, nalejeme k malinovej zmesi a uvaríme puding. Hotový malinový krém natrieme na upečený, vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.
Krém - z mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme hustý krém, ešte do horúceho primiešame maslo a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme kyslú smotanu a natrieme na malinovú vrstvu.
V hrnci zohrejeme smotanu(pod bod varu), pridáme nalámanú čokoládu a miešame, aby sa čokoláda rozpustila. Polevu necháme trochu vychladnúť a vylejeme na vrch koláča. Hotový koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Leave A Comment