Jednoduchý, chutný tvarohovo-čučoriedkový koláč!

RECEPT

Jednoduchý, chutný tvarohovo-čučoriedkový koláč!
INGREDIENCIE cesto
  • 450g hladká múka

  • 250g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 500g hrudkovitý tvaroh

  • 200g čučoriedky

  • 4PL kryštálový cukor

  • 1PL citrónová šťava

  • 1čl vanilkový extrakt

POSTUP

  • Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo. Pridáme po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime mäkké cesto.

  • 1/3 cesta zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút v mrazničke, zvyšné cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke 15 minút.

  • Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a navrstvíme do formy(menšieho plechu) vystlanej papierom na pečenie.

  • Pripravíme si plnku. Polovicu čučoriedok (100 g) nasypeme do hrnca, pridáme cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a všetko spoločne privedieme k varu. Odstavíme z plameňa a necháme mierne vychladnúť. Vychladnutú čučoriedkovú omáčku premiešame s tvarom, podľa potreby ešte pridáme cukor.

  • Pripravenú plnku natrieme na pripravené cesto, zvyšné čučoriedky pridáme na navrstvenú plnku a na vrch koláča nastrúhame zvyšné cesto z mrazničky.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!