Spojenie jemného kakaového cesta s lahodným smotanovým krémom „pudingovo-smotanové rezy“! Jednoduchý dezert, ktorým určite ulahodíte!

RECEPT

Spojenie jemného kakaového cesta s lahodným smotanovým krémom "pudingovo-smotanové rezy"! Jednoduchý dezert, ktorým určite ulahodíte!

INGREDIENCIE na cesto
  • 500g hladká múka

  • 250g maslo(alebo margarín)

  • 200g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 2PL kakao

  • 1PL kyslá smotana

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 1l mlieko

  • 5pl kryštálový cukor

  • 3bal. vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 550g kyslá smotana

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém. Mlieko, cukor, vanilku a pudingové prášky uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť, do vlažného po častiach pridávame kyslú smotanu a vymiešame hladký krém.

  • Pripravíme cesto. V mise zmiešame sypké suroviny - múku, kakao, sódu, cukor, pridáme kocky masla a spracujeme mrveničku. Potom pridáme vajce, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 polovice, vyvaľkáme ich na veľkosť plechu(35x25). Jednu polovicu cesta dáme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie, natrieme ho pripraveným krémom a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Husto popicháme vidličkou.

  • Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme na niekoľko hodín do chladničky, ideálne cez noc.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu