Spojenie nadýchaného jemného cesta s lahodným vanilkovým krémom „VLNY“! Jednoduchý, rýchly dezert, ktorý všetci ocenia!

Pripravte si tento vynikajúci dezert z odpaľovaného cesta, ktorý sa hodí aj na výnimočné príležitosti!

RECEPT

Spojenie nadýchaného jemného cesta s lahodným vanilkovým krémom "VLNY"! Jednoduchý, rýchly dezert, ktorý všetci ocenia!

Pripravte si tento vynikajúci dezert z odpaľovaného cesta, ktorý sa hodí aj na výnimočné príležitosti!

INGREDIENCIE cesto
  • 330ml voda

  • 200g cera

  • 200g hladká múka

  • 8 vajec

INGREDIENCIE krém
  • 1l mlieko

  • 4 zlaté klasy

  • 250g maslo

  • 250g práškový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

POSTUP

  • Do hrnca dáme vodu, pridáme ceru a necháme rozpustiť. Keď sa cera rozpustí, naraz pridáme múku a miešame. Cesto sa bude odlepovať od hrnca.

  • Po odstavení zo sporáka pridáme po jednom vajíčko. Po každom vajci cesto premixujeme.

  • Pripravené cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú časť cesta rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech.

  • Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 25 minút, prvých 20 minút neotvárame rúru. Cesto sa začne pekne dvíhať a tvoriť vlnky.

  • Pripravíme krém. Z mlieka, zlatých klasov, vanilínových cukrov a 50g práškového cukru si uvaríme hustý krém. Maslo si vymiešame so zvyšným práškovým cukrom. Vymiešané maslo pridáme do vychladnutého pripraveného krému.

  • Na vychladnutý plát natrieme hotový krém, priložíme druhý plát a mierne zatlačíme. Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!