Kombinácia jemného orechového korpusu, lahodného mascarpone krému s citrónovou príchuťou a bielej čokolády vytvára tento jedinečný dezert!

RECEPT

Kombinácia jemného orechového korpusu, lahodného mascarpone krému s citrónovou príchuťou a bielej čokolády vytvára tento jedinečný dezert!

INGREDIENCIE
  • 6 vajec

  • 100g práškový cukor

  • 100g mleté vlašské orechy

  • 70g hladká múka

  • 10g prášok do pečiva

  • 1čl vanilkový extrakt

INGREDIENCIE krém

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 500g mascarpone

  • 100g práškový cukor

  • šťava aj kôra z citróna

  • 1čl vanilkový extrakt

INGREDIENCIE na ozdobu
  • 50g biela čokoláda

  • nastrúhaná kôra z citróna

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkou do svetlej peny a zľahka vmiešame do snehu. Pridáme mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame.

  • Formu (30x25) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme, mascarpone vyšľaháme s cukrom a van. extraktom, pridáme nastrúhanú kôru z citróna, šľahačku a vyšľaháme na hladký krém.

  • Upečený, vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z citróna, rozotrieme pripravený krém a na vrch koláča nastrúhame bielu čokoládu a kôru z citróna.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@reteteusoarecuralu