Vynikajúci egrešový džem!

Egreše majú výborné zloženie. Majú vysoký obsah vitamínu C, ďalej tiež obsahujú vitamín E, B, horčík, železo, vápnik a ďalšie.

Samozrejme, najviac látok do seba dostaneme konzumáciou v surovom stave. No ak máte bohatú úrodu, egrešový džem je určite dobrý adept na ich spracovanie.

RECEPT

Vynikajúci egrešový džem!

Egreše majú výborné zloženie. Majú vysoký obsah vitamínu C, ďalej tiež obsahujú vitamín E, B, horčík, železo, vápnik a ďalšie.

Samozrejme, najviac látok do seba dostaneme konzumáciou v surovom stave. No ak máte bohatú úrodu, egrešový džem je určite dobrý adept na ich spracovanie.

INGREDIENCIE
  • 2kg egreše

  • 1,5kg kryštálový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

  • 0,5dcl rum

POSTUP

  • Egreše si umyjeme, očistíme a uvaríme. Nepridávame vodu.

  • Po uvarení ich necháme vychladnúť a prepasírujeme.

  • Získanú šťavu zmiešame s cukrom a vanilkami a pomaly varíme približne 1h 15min. Občas premiešame.

  • Do uvareného a mierne vychladnutého džemu primiešame rum.

  • Naplníme do menších zaváracích pohárov, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!