Kúpiť dobré údeniny v obchode je čoraz ťažšie a nie každý má podmienky na to, aby si ich vlastnoručne vyrábal.

Tento recept zachráni situáciu a vynikajúce bravčové mäsko je na svete.

RECEPT

Kúpiť dobré údeniny v obchode je čoraz ťažšie a nie každý má podmienky na to, aby si ich vlastnoručne vyrábal.

Tento recept zachráni situáciu a vynikajúce bravčové mäsko je na svete.

INGREDIENCIE
  • 2 kg bravčovej krkovičky

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 40 g konzervačnej soli

  • 3 lyžičky majoránky

  • 1 lyžička ľubovníka

  • zaváracie poháre

POSTUP

  • Zaváracie poháre sterilizujeme. Mäso nakrájame na také veľkosti, aby nám čo najviac vyplnilo poháre, ktoré máme. V každom jeden celý kus mäsa.

  • Potom primiešame soľ, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a mäso dôkladne potrieme zo všetkých strán. Vložte mäso do misky, vložte ju do chladničky na dva dni.

  • Po dvoch dňoch vložte mäso do pohárov a zatvorte ich viečkami. Na dno veľkého hrnca dáme utierku, na ňu položíme zaváracie poháre s mäsom a zalejeme vodou do 3/4 výšky zaváracích pohárov.

  • Hrniec prikryjeme pokrievkou, privedieme vodu do varu a keď začne vrieť, mäso v zaváracích pohároch varíme ešte 2 hodiny na miernom ohni.

  • Vypnite a nechajte úplne vychladnúť. Po uplynutí tejto doby vložte poháre do chladničky, kým úplne nestuhnú. Takto pripravené mäso je veľmi chutné a jemné!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!