Pripravte si tento dokonalý kokosový dezert s lahodným mascarpone krémom, ktorým ulahodíte každému.

Jednoduchý dezert, ktorý sa hodí skvele hodí aj na výnimočné príležitosti.

RECEPT

Pripravte si tento dokonalý kokosový dezert s lahodným mascarpone krémom, ktorým ulahodíte každému.

Jednoduchý dezert, ktorý sa hodí skvele hodí aj na výnimočné príležitosti.

INGREDIENCIE korpus
  • 120g polohrubá múka

  • 180g práškový cukor

  • 5 vajec

  • 3PL malibu (kokosový rum)

  • 1PL olej

  • 1/2 balíčka prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém
  • 400ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 200g biela čokoláda

POSTUP

  • Krém si pripravíme vopred. Do hrnca nalejeme šľahačku, pridáme nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu, odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Vychladnutú dáme do chladničky na niekoľko hodín.

  • Na korpus si vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme na penu. K vyšľahaným žĺtkom pridáme olej, rum a premiešame. Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

  • Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do pripravenej šľahačky si vmiešame mascarpone.

  • Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Prvú časť potrieme pripraveným krémom, priložíme druhú časť korpusu a opäť natrieme krém.

  • Krémom natrieme aj boky torty a celú tortu posypeme strúhaným kokosom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!