Pečená makrela so zeleninou je mäkká, krehká, veľmi šťavnatá a neuveriteľne chutná, bez špecifickej vône. Túto pochúťku musíte naozaj vyskúšať!

RECEPT

Pečená makrela so zeleninou je mäkká, krehká, veľmi šťavnatá a neuveriteľne chutná, bez špecifickej vône. Túto pochúťku musíte naozaj vyskúšať!

INGREDIENCIE
  • 2 makrely

  • jedna stredná cibuľa

  • jedna stredná mrkva

  • 200 g kyslej smotany

  • 2-3 strúčiky cesnaku

  • 3 paradajky

  • jedna paprika

  • soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti

  • olej – na vyprážanie

POSTUP
  • Vypitvajte rybu. Vyčistite vnútornosti a čiernu kožu zvnútra. Odstráňte hlavy, chvosty a plutvy. Umyte ich a osušte papierovými utierkami.

  • Očistenú rybu nakrájajte na 1,5-2 cm široké kúsky.

  • Cibuľu nakrájajte na kocky a mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle. Vymažte ich na malom množstve oleja, kým nie sú hotové.

  • Paradajky zbavte šupky a nakrájajte ich na kolieska.

  • Papriku rozkrojte na polovicu. Očistite ju a každú polovicu papriky potom rozkrojte na 6 dielov.

  • Opečenú zeleninu rozložte na dno hlbokého plechu.

  • Na panvicu striedavo naaranžujte kúsky ryby, kolieska paradajok a papriky a postavte ich do zvislej polohy. Pokiaľ vám zostala nejaká zelenina, naaranžujte ju na okraj tácky.

  • Rybu a zeleninu posypte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Potom ich potrite smotanou zmiešanou s cesnakom prelisovaným cez lis na cesnak.

  • Pokrm pečte 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.°C.

  • Servírujte!

  • Prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!