Cibuľovú marmeládu môžete pripraviť s medom, bylinkami alebo nahradiť červenú cibuľu za bielu.

Výborná cibuľová marmeláda s úžasnou textúrou sa dokonale hodí ku grilovanému mäsu alebo do hamburgeru.

RECEPT

Cibuľovú marmeládu môžete pripraviť s medom, bylinkami alebo nahradiť červenú cibuľu za bielu.

Výborná cibuľová marmeláda s úžasnou textúrou sa dokonale hodí ku grilovanému mäsu alebo do hamburgeru.

INGREDIENCIE
  • 2 kg červenej cibule

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 140g masla

  • 4 lyžice olivového oleja

  • 140g trstinového cukru

  • 1 lyžica čerstvého tymiánu

  • štipka čili

  • štipka čili

  • 350ml červeného vínneho octu

  • 200ml koňaku

  • soľ a korenie

POSTUP

  • Nakrájajte cibuľu na tenké plátky

  • Rozpustite maslo a olivový olej na strednom plameni v panvici s hrubým dnom. Na panvicu dajte všetku cibuľu a cesnak a premiešajte.

  • Cibuľu posypte cukrom a lístkami tymianu. Dochuťte soľou a korením. Pridajte chilli.

  • Dobre premiešajte a znížte teplotu. Varte 40-50 minút za občasného miešania. Cibuľa by mala byť mäkká a lepkavá. Všetka tekutina sa odparí a cibuľa by sa mala ľahko prichytiť.

  • K cibuli prilejte víno, ocot a koňak. Nechajte variť na miernom ohni, potom zvýšte teplotu a za častého miešania varte 25-30 minút. Tekutina by sa mala zvariť na 2/3 a cibuľa získa tmavo červenú farbu.

  • Chladnú cibuľovú marmeládu dajte do sterilizovaných pohárov. Takto uloženú potravinu môžete skladovať v chladničke až 3 mesiace.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!