Nadýchané „šišky plnené vanilkovým pudingom“, ktoré milujú deti aj dospelí!

Sladké dobroty, ktoré urobia deň krajším!

RECEPT

Nadýchané "šišky plnené vanilkovým pudingom", ktoré milujú deti aj dospelí!

Sladké dobroty, ktoré urobia deň krajším!

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g hladká múka

  • 30g maslo

  • 13g čerstvé droždie

  • 1 žĺtok

  • 1dcl mlieka

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5PL práškový cukor

  • 1PL rum

  • 1ČL kryštálový cukor

  • kôra z citróna

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 1 vanilkový puding

  • 2dcl mlieko

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL kryštálový cukor

POSTUP

  • Zohrejeme trochu mlieka, pridáme 1 lyžičku kryštálové cukru a droždie. Zmiešame a necháme nakysnúť.

  • Práškový cukor zmiešame s vanilkovým a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Do misy dáme žĺtok, pridáme rum, droždie, a premiešame. Ďalej pridáme preosiatu múku so štipkou soli, cukor s citrónovou kôrou a začneme miesiť cesto.

  • Cesto by malo byť jemné, ak treba, pridáme trochu mlieka. Keď sa cesto spojí, po troche pridávame mäkké maslo a miesime, aby sa cesto oddelilo od steny misky.

  • Pripravené cesto preložíme do múkou vysypanej misy, posypeme múkou a prikryjeme. Necháme kysnúť na teplom mieste hodinu.

  • Keď cesto vykysne, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbka prsta a vykrojíme šišky. Vykrojené šišky prikryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.

  • Do širokej panvice dáme dostatok oleja, rozohrejeme a vložíme šišky vrchnou polovicou dole, prikryjeme a opečieme do zlatej farby. Potom šišky otočíme, opečieme druhú stranu bez pokrievky do zlatej farby. Opečené šišky dáme na papierové utierky.

  • Pripravíme si krém. Uvaríme puding, necháme mierne vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka s dlhou tenkou špičkou naplníme šišky. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu