Jednoduché a výborné jedlo pripravené raz-dva „pečené batáty s fetou“
Jednoduché a výborné jedlo pripravené raz-dva „pečené batáty s fetou“
RECEPT
Jednoduché a výborné jedlo pripravené raz-dva "pečené batáty s fetou"
INGREDIENCIE
4 batáty
200g feta
2 mrkvy
2PL olivový olej
Jarná cibuľka, bylinky podľa chuti
soľ, korenie
POSTUP
Batáty umyjeme, popicháme vidličkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 80 stupňov približne 40 minút.
Batáty pokrájame na polovicu, čiastočne vydlabeme stred a dáme ho do misy.
Mrkvu očistíme, nastrúhame alebo nakrájame nadrobno a opečieme na panvici s olejom. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku alebo bylinky podľa chuti. Osolíme, okorením a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme polovicu fety a vydlabanú dužinu z batátov. Dobre premiešame a pripravenou zmesou naplníme batáty.
Vrátime späť do rúry a pečieme ešte približne 10 minút. Po upečení posypeme batáty zvyšnou fetou a môžeme podávať.
Leave A Comment