Vynikajúci zákusok, ktorý nesklame „obrátený jablkový koláč“

Sladký dezert, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

RECEPT

Vynikajúci zákusok, ktorý nesklame "obrátený jablkový koláč"

Sladký dezert, ktorý vyčarí úsmev na tvári!

INGREDIENCIE jablková vrstva
  • 1kg jablká

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 1bal. škoricový cukor

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 250g polohrubá múka

  • 200g práškový cukor

  • 100ml olej

  • 100ml teplá voda

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE krém + šľahačka
  • 750ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 3bal. zlatý klas

  • 250g maslo

  • 250ml smotana na šľahanie + 1bal. stužovač

POSTUP

  • Jablková vrstva - jablká očistíme a nastrúhame, pridáme vanilínový a škoricový cukor, premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká.

  • Cesto - žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a vareškou vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a koláč obrátime(jablkami nahor).

  • Krém - z mlieka a zlatých klasov si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme po častiach vychladnutý puding a hotový krém rozotrieme na jablkovú vrstvu.

  • Smotanu vyšľaháme so stužovačom a natrieme na vrch  koláča.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro